Pranešimai

Rodomi įrašai nuo spalis, 2007

Kiekviena melžėja

Vaizdas
"Kiekviena virėja turi išmokti valdyti valstybę", Leninas. Daugiau plakatų čia . Kažkaip Lietuvoj Leninas dažniau cituojamas kaip "kiekviena melžėja gali valdyti valstybę". Gal tarp virėjos ir melžėjos nelabai didelis skirtumas, bet tarp "galėti" ir "išmokti" skirtumas esminis. Ir tai taikoma ne virėjoms, o Lietuvos valdžiai. Pvz. kas čia per išsidirbinėjimas valdžios ?

Menai

Aš Zelandijoj jau turiu net vieną mėgstamą dalininkę - Rita Angus. Čia štai keletas jos paveikslų .

Vasario 16

Pusė metų į priekį suplanuota. Sausio mėnesį einu į " Kings of Leon " koncertą. Vasario 16-os švęsti važiuoju į Oklendą. Kovo mėnesį einu į festivalį WOMAD miestuke New Plymouth. Po kelių savaičių fotografijos būrelyje pademonstruosiu, kaip veikia nemokama nuotraukų redagavimo programa The Gimp . Na žiūrėsim, gal sutaupysiu žmonėms daug tūkstančių dolerių, jei sėkmingai įtikinsiu, kad The Gimp jiems, kaip fotografijos mėgėjams yra pakankamas įrankis ir Photoshop'o jiems nereikia.

Dokumentinių filmų festivalis

Vaizdas
Dokumentika Velingtone lapkričio 8-21 vyks dokumentinių filmų festivalis. Čia sąrašiukas filmų, kuriuos man įdomu būtų pažiūrėti. Motorhead Šį savaitgalį buvau Motorhead koncerte miestuke New Plymouth (Nju Plimuf). Motorhead'ų dainininkui Lemiui (dainininkui) pasirodo jau 62 metai ir koncertą jis pradėjo standartišku prisistatymu: mes esame Motorhead ir mes grojame rokenrolą. Na daugumai žmonių tas rokenrolas tai vadintųsi metalu, o visiems ten susirinkusiems metalistams tai tikrai rokenrolas buvo... Prieš koncertą kažkoks pažįstamas sakė, kad Motorhead labai įdomiai atrodančią publiką sutraukia... Na aš to labai laukiau bet truputi nuvylė - jokių labai išsiskiriančių žmonių nebuvo, visi juodai apsirengę su daug vienodų Motorhead marškinėlių metalistai susirinkę. Exploided publika Dubline prieš porą metų daug įspūdingiau atrodė. Antys Dabar daug maž įsivaizduoju, kaip žvėrys jaučiasi zoologijos soduose. Kol pusryčiavau kavinukėj, į mane atėjo kažkokios antys pasižiūrėt. Žemai

Mano mašinos istorija baigėsi

Vaizdas
Taigi, mašiną pavogė prieš savaitę, o penktadienį draudimas man pranešė, kad mano prašymas padengti nuostolius yra patvirtintas ir kad jie man sumokės pinigus. O tai reiškia, kad mano draudimo sutarti baigėsi, mašina dabar net jei atsirastų priklauso nebe man, o draudimo kompanijai ir tiek. Taigi, dabar turiu laisvą stovėjimo aikštelę, kurią mielai paskolinu draugams. Vakar apturėjau lietuvišką filmo žiūrėjimo vakarą ir žiūrėjom senovinį rusišką filmą "Москва слезам неверит", o po to buvau 80-ųjų metų diskotekoj su visokiom šviečiančiom grindim, Abba, Blondie ir daug daug daug man vienodai skambančios muzikos. Didžiausią pasisekimą iš mūsų ten buvusių turėjo aukštaūgė ilgaplaukė šviesiaplaukė lietuvaitė, kurią merginti bandė tiek įvairūs bičai tiek ir dailios blondinės. Kadangi aš irgi norėčiau tokio pasisekimo (man, tiesą sakant, kuo puikiausiai užtektų dėmesio tik iš dailių blondinių), tai čia simuliacija, kaip aš atrodyčiau, jei aš pats būčiau ilgaplaukis blondinas:

Aš auka

Na va... esu vagystės auka - nebeturiu mašinos. Mašina buvo apdrausta, tai finansinių nuostolių neturėtų būt, bet štai vargo bus. Jeigu šitos mašinos neatgausiu, tai pirksiu kitą - mažiau vagiamą. Mat pirmą dieną po to, kai įsigijau šią mašiną bendradarbiai man pasakė, kad tai labiausiai vagiama mašina Zelandijoj.

Dviguba pilietybė

Lietuviai, užsienyje tiek pragyvenę, kad įgytų kitos šalies pilietybę, paprastai jau būna pakankamai apsipratę toje kitoje šalyje, kad net menkiausia kliūtis sugrįžti į Lietuvą, gali tapti lemiama jų apsisprendimui. Taip pat pilietybė yra tarsi nuosavybės antspaudas, taip kaip kadaise vergija buvo - priklausai kokiam nors savininkui ir viskas. Tad iš esmės, kuo žmogus daugiau pilietybių turi, tuo jis - laisvesnis - t.y. nėra ribojamas kažkokių teritorijų, darbo leidimų, galų gale valdžios kėsinimųsi į savo gyvenimą. Kažkaip dvigubos pilietybės priešininkai žiūri į pilietybę, kaip į privilegiją, bet kai pasižiūri, kad ta "privilegija" niekuo nepagrįsta - tik priklauso nuo to, kurioj šalyj gimei arba, kas tavo tėvai ir tuomet pasidaro labai panašu į vergiją, kastų sistemą ar diskriminaciją. Iš istorijos perspektyvos žiūrint, daugiau pilietybių turinčio žmogaus gyvenimas yra labiau užtikrintas. Tiesiog prisiminkit, kiek kartų Lietuva XX amžiuj buvo okupuota, o po to atsakykit į