Pranešimai

Rodomi įrašai nuo gruodis, 2009

Kelionė - Clyde

Vakar vaikiausi laukinius triušius po laukus. O šiandien dviratininkai apsistojo miestuke Clyde . Deja, mes, važiuotojai mašina, negavome vietos palapinei kempinge, tad teko apsistot už maždaug 10 km miestuke Alexandra. Dviratininkai gyvens porą naktų viešbutyje, o mes su Mairead - kempinge. Šiandien maudžiausi ežere - vanduo gan šaltas buvo, tad tik keletą minučių teplaukiojau.

Kelionė

Vakar dviračiu važiavau apie 14 km. Šiandien kiek virš 15. Vakr kiek sudegiau dešinę blauzdą, tad šiandien išsitepliojau kremu nuo įdegimo. Dabar sustojom papietauti miestuke Alexandra ir tuoj teks keliauti dar kokių 10km (bet dabar jau vėl keliauju mašina).

Mokslinė fantastika

Prieš kokį pusmetį pradėjau klausytis podcast'o EscapePod - jame kiekvieną savaitę angliškai skaitomas vienas mokslinės fantastikos apsakymas. Kartais geri apsakymais, kartais prasti, tad stengsiuos kartais paminėti čia geresnius apsakymus. Vakar klausiausi 228 serijos Everything That Matters . Man patiko.

Pakvietimai į Google Wave

Turiu keletą atliekamų pakvietimų į google wave. Jeigu pažįstate mane ir norite pakvietimo palikite komentarą.

Atsotogos Sidnėjuje

Vaizdas
S7300776.JPG by Linas Jakucionis on Zooomr Daugiau nuotraukų čia .

Hakinu Rhythmbox'ą

Truputėlį taisau Rhythmbox programą, kad parsiųstų podcast'ų failus, kai neveikia redirekt'as. Rhythmbox'as naudoja gvfs (Gnome Virtual File System) duomenims iš http serverių parsiųst, bet gvfs kartais neveikia su http redirektais, tad bandau pakeist kad vietoj gvfs būtų naudojamas libsoup. Mano kompiuteryje šitas daiktas jau veikia, bet kol kas nenaudoja tinkamų failų pavadinimų ir viską parsiunčia sinchroniškai vienu ypu nerodydamas progreso. Bet tai vis geriau, nei kad iš vis, kad neparsiųstų.

Rhyhmbox

Nusprendžiau pažaisti su Rhythmbox - ištaisyti keletą problemų, kurios iškilo bandant parsisiųsti keletą podcastų. Viena iš problemų, kažkodėl Rhythmbox nesugeba parsiųsti failų iš 60 Seconds podcast'o. Įtariu dėl to, kad tas podcastas naudoja http redirektinimą. Kita problema, kad kartais, podcastai išsaugumi originaliu failo pavadinimu su ženklais (tokiais kaip ":" ar "?"), kurių nesupranta mano mp3 grotuvo FAT sistema. Tad neišeina automatiniu būdu perkopijuoti tų failų - reikia juos iš pradžių pervadinti rankiniu būdu. Kol kas nieko daug nepadariau, parsisiunčiau naujausią Rhythmbox source versiją ir bandau ją sukompiliuot.