Pranešimai

Rodomi įrašai nuo gruodis, 2010

Corriander - blakinė kalendra

Wapedia: Blakinė kalendra Prieš porą metų su tėvais diskutavau, kas yra corriander. Tuomet priėjom išvados, kad tai - kardamonas. Šiandien išsiaiškinau, kad corriander yra blakinė kalendra, o kardamonas ir yra cardamon. Published with Blogger-droid v1.6.5

Kepiau šližikus

Vaizdas
Kepiau šližikus - gan neblogi gavosi. O štai aguonų pieno kiviai neįvertino, buvo vienbalsiai nuspręsta, kad tai - acquired taste (t.y. toks dalykas, kuris skanus tik dėl to, kad tą pamėgai vaikystėje). Tania ir Adelle su papūga Bruce:

Yahoo uždaro delicious.com svetainę

Slashdot rašo , kad Yahoo uždaro del.icio.us svetainę - jau atleido visus prie to projekto dirbusius žmones. Jeigu naudojotės šiuo servisu, savo sukurtas nuorodas galite išsaugoti pasinaudodami del.icio.us duomenų eksporto funkcija. Aš pats dar neišsirinkau, ką naudosiu, bet alternatyvų del.icio.us galima rasti čia: alternativeto svetainėje the next web svetainėje

Pasivaikščiojimas ir nuoroda

Vaizdas
Vakar buvau pasivaikščioti - lipau į kalvą, o nuo kalvos matėsi gan gražus jūros, stadiono ir plynių aplink geležinkelius vaizdas. Nuoroda Juozo Erlicko svetainė.

Karamalz

Vaizdas
Vakar buvau pietų afrikiečių parduotuvėje On Trays Velingtono priemiestyje Petone. Ten susiradau gėrimą Karamalz - iš esmės tai ta pati gira.

Susitikimas su Rebecca Watson

Vaizdas
Šiandien buvau susitikime su Rebecca Watson. Ji - viena iš mėgstamiausio mano podcasto "Skeptics Guide to the Universe" vedančiųjų. Jos pranešimo tema - "Kaip sugadinti Kalėdas kitiems". Labiausiai kalba susijusiu su įvairiais fundamentalistais, kurie ir taip patys sugriauna sau Kalėdų džiaugsmą. Tad pabaigė ji patarimu - jeigu norite sugadinti nuotaiką fanatikams, tai švęskite Kalėdas linksmiau nei jie. Visas renginys prasidėjo su šiokiais tokiais nesklandumais - projektorius niekaip, nenorėjo veikti, tad išsprendėme paprastai - pastatėme vieną iš žiūrovų priešais skeptikus ir liepėm laikyti laptopą virš galvos, kad visiems matytųsi. Tiesa po to išsprendėme kiek inžinieriškiau - užkėlėm vieną stalą ant kito, o tada ant jų padėjom ir laptopą. Daugiau nuotraukų iš to renginio čia .

Antimaterija

Mokslininkai sukūrė antivandenilio atomą ir jį sulaikė magnetiniame lauke net 172 milisekundes.

Australija - lyja

Vaizdas
Praėjusią savaitę buvau Australijoje - Brisbane ir Gold Coast. Lijo kasdien. Ne šiaip krapnojo, o lijo. Saulės teko pamatyti tik išskrendant, jau belaukiant lėktuvo aerouoste. Net į pliažą teko su lietsargiais eiti.