Pranešimai

Rodomi įrašai nuo spalis, 2013

2013 10 19 Mini Golf at Carlucci Land

Vaizdas
http://www.flickr.com/photos/bro1/sets/72157636747833564

Bulls miestukas

Vaizdas
Bulls, NZ , a set on Flickr. Miestukas Bulls (lietuviškai pavadinimas verstųsi Jaučiai) yra vienas mano mėgstamiausių miestukų. Jis mane žavi tuo, kad kone visas miestas įsijungė į vieningo žaismingo įvaizdžio kūrimą. Policijos nuovada padabinta iškaba Const-a-bull (Perdirbtas žodis policijos konsteblis). Stovėjimo aikštelė - park-a-bull, biblioteka - read-a-bull. Netgi šiukšlių dėžės miestuke yra pieno bidono formos su užrašu response-a-bull. Taip pat, Naujojoje Zelandijoje keliaujant per šį miestuką yra įprasta žaisti Bulls žaidimą - sugalvoti kuo daugiau angliškų žodžių, kurių tarimas beveik nepasikeistų, jeigu jų galūnę pakeistumei žodeliu bull. Pvz. cofee was pass-a-bull (vietoj coffee was passable).

Bluebottle

Vaizdas
Bluebottle , a photo by brovienas on Flickr. Bluebottle (mėlynas buteliukas) - Naujojoje Zelandijoje gyvenantis sifonoforas (kolonijinis organizmas panašus į medūzas). Sako, kad prisilietus labai gelia. Šalia - kažkokia melsva kriauklė. http://en.wikipedia.org/wiki/Siphonophorae

Gėlės ir drugeliai

Vaizdas
Flowers and buterflies , a set on Flickr.

Lingvistika

Vaizdas
Linguistics , a photo by brovienas on Flickr. Kadangi Kanadoje pirmosios tautos (indėnai) savo rašto neturėjo, tai lingvistai kiek suprantu užrašė savo prisgalvotais simboliukais, kaip vietine kalba ištarti tą pavadinimą.

Maoriška pašto dėžutė

Vaizdas
Mail box , a photo by brovienas on Flickr. Maoriškais motyvais papuošta pašto dėžutė.

Citrinos

Vaizdas
Lemon tree , a photo by brovienas on Flickr. Naujojoje Zelandijoje marinuoti mėsą citrinų sultyse yra pigu - nueini į daržą prisirenki citrinų nuo žemės, ir tiek. Taniai persikrausčius į Kanadą buvo šokas: Ką?! Citrinas čia reikia pirkti?! Ir jos yra brangios?!

Plaukiojantys akmenys

Taupo ežero pakrantėje Naujojoje Zelandijoje nusėta labai lengvais korėtais akmenimis ir akmenukais. Jei neklystu, vietiniai žmonės juos naudoja vietoj kempinių prausdamiesi - nuvalyti odai. Šiame filmuke norėjau parodyti, kaip tie akmenys plūduriuoja.