Pranešimai

Rodomi įrašai nuo lapkritis, 2008

Australija ir klaida knygyne

Vaizdas
Darbas mane atsiuntė Australijon. Maždaug tokį vaizdą kaip nuotraukoje matau vos išėjęs iš viešbučio - ta didelė struktūra, tai - Australijos parlamento pastatas. Ketinu nemažai mokytis - tai gan nesunku, nes Kanbera garsėja savo nuobodumu, o viešbučio kambarį man kasdien sutvarko kambarinės. Šiandien buvau užsukęs į knygyną - nepaisant to, kad knygynas mažiukas, prie mokslo knygų skyriaus praleidau kokį pusvalandį vis pagalvodamas, kad beveik visas tas knygas norėčiau perskaityti, kai pabaigsiu savo studijas. Tik nustebino tai, kad knyga "What the bleep do we know" buvo padėta į mokslo, o ne religijų skyrelį - praktiškai tai knyga ne apie mokslą, o knyga mistifikuojanti sunkiai suprantamą mokslą (kvatinę mechaniką) - t.y. klaidingai interpretuodami kvantinės mechanikos dėsnius bando įtikinti žmones, kad stebuklai yra įmanomi.

Muzika ir Flash

Susiradau naują patinkančią rusų grupę Знаки - panašu į Найк Борзов. Adobe galų gale išleido Flash versiją 64bitų Linux...

Australijos viza

Vaizdas
Australia Originally uploaded by brovienas Gavau Australijos vizą. Panašu, kad Kanberoje būsiu nuo pirmadienio, bet valdžia sakė, dar lėktuvo bilietų neužsisakinėti, nes sutarties dėl mano pardavimo į Kanberos projektą dar nepasirašė. Viešbutis jau rezervuotas. Draugai jau prižadėjo manęs pasiilgti. Ryt keletas draugų organizuoja man paskutinę vakarienę... O nuotrauka iš mano 2006 metų apsilankymo Australijoje.

Lieknėjimas

Vaizdas
Karvė Originally uploaded by brovienas Viena mano draugė nusprendė, kad nori sulieknėti (įtilpti į vieną konkrečią suknelę). Iš pradžių ketino nevalgyti. Po to nusprendė gerti liekninančią arbatą, tačiau nerado vaistinėj jos pirkti, o klausti pardavėjų pasigėdijo. Vėliau, parduotuvėje, arbatos ir kavos skyriuje, rado liekninačių arbatų, tačiau persigalvojo ir nusipirko slyvų sulčių. (Slyvų sultys, jei ką, veikia kaip vidurius paleidžianti priemonė).

Aš rimtas kulinaras

Vaizdas
Waihi Falls - Sharon, Ellen & Linas Originally uploaded by brovienas Vakar vakare pas mus apsilankė ir pernakvojo pora draugių. Vienai iš jų gaminau vakarienę - kepiau jautienos ir bulvių fri. Po to abiems viešnioms gaminau desertą - karštą šokoladą (receptas žemiau). Panašu, kad savo kulinariniais sugebėjimais palikau rimtą įspūdį, nes šįryt viena iš jų atsikėlusi sakė, jog sapnavo mane, kaip aš gaminau jai kažkokius labai skanius kiniškus kukulius. Receptas: pusė stiklinės grietinėlės pašildoma mikrobanginėje ir po to į tą grietinėlę dedama po gabalėlį pieniško šokolado ir maišoma, maišoma, maišoma. Tiesa, kad grietinėlė greit neatauštų, aš indelį su ja, pamerkiu į karšto vandens indą. Kai grietinėlė su šokoladu pasidaro tirštoka supilti į puodelius ir apibarstyt skaldytais riešutais. Iš pusės stiklinės grietinėlės ir kokių 1/2 šokolado plytelės gaunasi maždaug 3 porcijos.

Didelių didelių nuotraukų spausdinimas

Vaizdas
Svetainėje www.blockposters.com galima padidinti nuotrauką iki praktiškai bet kokio dydžio, nurodant dydį A4 formato puslapių pločiais. Štai taip atrodau aš su gan didele, šiandien per kokių 15 minučių atspausdinta ir ant sienos priklijuota, vienos mano draugės nuotrauka:

Mados

Vaizdas
Iki Lietuvos mada sukneles iš mano nuotraukų siūt ir marškinėlius su mano atvaizdais gamint dar ko gero neišplito?

Futbolas ir fotoapratas

Vaizdas
Šiandien žaidžiau su savo nauju fotoaparatu (totali muilinė Samsung S73 , bet užtat telpa kišenėn) ir futbolą. Nuotraukos gavosi prastokos kokybės dėl to, kad buvo tamsu, fotoaparatu esu patenkintas. Šiandien mane spaudžia mokslai, o ryt su draugais žiūrėsim filmą Mongol apie Čingis Chaną prieš jam tampant galingu. Gaila tik kad įgarsinta, ko gero, mongoliškai, teks titrus skaityt.

Australija

Vaizdas
Mean vicar Originally uploaded by brovienas Panašu, kad aš keliausiu į Australiją (Kanebrą) padirbėt maždaug 1.5 mėnesio. Ryt turėčiau pasakyt vadovybei ar sutinku. Taigi mielieji mano draugai Australijoj - man bus nebloga proga jus aplankyti.

Pingvinas

Vaizdas
The longest place name in the world Originally uploaded by brovienas Šį savaitgalį buvau porąsyk išėjęs pajūriu pasivaikščiot. Vienąsyk mačiau pingviną jūroj beplaukiojantį.

Rinkimai - aš unikalus balsuotojas

Vaizdas
Sacrifice Originally uploaded by brovienas Šiandien dalyvavau rinkimuose. Labai juokiausi peržiūrėjęs rezultatus - mano apygardoje (pagal preliminarius rezultatus ) už Libertarianz partiją balsavau tik aš. Ir apskritai per visą Zelandiją už Libertarianz balsavo tik 118 žmonių. Mūsų apygardoj aš - unikalus! Papildymas: preliminarūs rezultatai atnaujinti ir aš jau nebe unikalus.

Naujas angliškas skeptikų blogas

Vaizdas
Meanie me Originally uploaded by brovienas Kažkada jau minėjau apie ruošiamą naują laidą Skeptologists... Šios laidos autoriai pradėjo rašyti naują blogą skepticblog.org . Rekomenduoju! Vakar buvau vakarėlyje pas bendradarbę. Žiūrėjom saliutus nuo jos namo stogo, nes saliutai buvo jūroje, o jos namas - pajūryje. Labai gražu.

Šį savaitgalį Zelandijoj rinkimai

Vaizdas
Palmestry Originally uploaded by brovienas Planuoju balsuoti už Libertarianz . Zelandijoj, norint balsuoti nereikia būti piliečiu, užtenka būti rezidentu. O piliečiai, negyvenantys Zelandijoj, teisės balsuoti neturi (bet dėl šito galiu klyst).

Helovyno vakarėlis

Vaizdas
Evil priest Originally uploaded by brovienas Buvau helovyno vakarėlyje pas draugus. Buvau apsirėdęs kunigu ir visų klausinėjau, ar turi kokių nuodėmių išpažinti man. Liepiau nesigėdyti ir pasakoti viską.

Simbolių draudimas

Vaizdas
Rocket Originally uploaded by brovienas Lietuvoje draudžiama įvairūs tarybiniai ir komunistiniai simboliai. Naujojoje Zelandijoje - ne. Tad jei kada norėsite pasupti savo vaikus karuselėje imituojančioje tarybinę raketą - ją rasite mieste Napier, Naujojoje Zelandijoje.