Pranešimai

Rodomi įrašai nuo sausis, 2011

Miestukas Bulls

Vaizdas
Naujojoje Zelandijoje yra miestukas vadinamas Bulls. Būtų nieko ypatingo, bet "Bulls" išvertus į lietuvių kalbą reiškia "jaučiai". O angliškuose žodžiuose galūnė "ble" skamba beveik taip pat kaip ir žodis bull. Miestukas tai išnaudoja labai savitai - visos šiukšlių dėžės mieste yra pieno bidono formos: Taip pat visokių firmų ir organizacijų  pavadinimai rašomi kiek iškraipyta anglų kalba (bet tarimas vistiek teisingas). Pvz. mokykla "Knowledge-a-bull" ("knowledgeable" - daug žinantis): Arba policijos nuovada Const-a-bull ("Constable" - konsteblis / poilicininkas): Ir visokie kiti informaciniai ženklai:

NZ ministro pirmininko namas

Vaizdas
Naujosios Zelandijos ministras pirmininkas gyvena šiame name. Gan gerai matosi jo namas nuo takelio, kuriuo buvom išėję pasivaikščioti šį savaitgalį Tinakori kalvose.

Perėja (per atoslūgį)

Vaizdas
A tidal crossing Originally uploaded by brovienas Brendame per atoslūginę perėją (čia tik pati atsolūgio pradžia, kai saugu keltis), per patį patį atoslūgį turėtų būti gerokai mažiau vandens - gal tik kiek virš kelių giliausioj vietoj.

Nuostabioji kvantinės mechanikos istorija - lazeriai

Vaizdas
Poros minučių pamokėlė apie lazerius.

Keletas nuotraukų iš kelionės po Pietinę salą

Vaizdas
Buvau Nelsono zoologijos sode ir žaidžiau su Bembiu: Po to apsimetinėjau blogiečiu ir reikalavau milijardo dolerių: Nelsono zoologijos sode sėdėjau ant dramblio: Nelsono įkūrėjų parke maliau miltus:

Kinas: The Tourist

Žiūrėjau filmą “ The Tourist ”. Iš esmės veiksmo filmas, bet teko ir sukikenti keletą kartų. Rekomendacija: pažiūrėti, jei neturi ką veikti. Papildomos nuorodos Taip pat rekomenduoju perskaityti Buržujaus rašytą filmų apžvalgą .

Naujas žodis - Netvertible

Vaizdas
Praėjusių metų pabaigoje kompiuterijoje atsirado naujas angliškas terminas "netvertible". Tai yra netbook'as, kuris gali būti paverstas į tablet PC. Štai pavyzdys - Dell Inspiron Duo. Tiesa apžvalgininkai nekaip šį netvertible vertina, bet įdomu stebėti, kaip ši prietaisų kategorija vystysis. Papildomos nuorodos: http://www.engadget.com/tag/netvertible/