Kalbų įrankiai ir patarimai

Nusprendžiau atnaujinti šį kalbų įrankių sąrašiuką.


Anglų kalba

Kai man prisireikia išsiaiškinti, ką reiškia vienas ar kitas angliškas žodis, koks yra tikslus žodžio apibrėžimas, paprastai tai tikrinuosi Merriam-Webster žodyne. Kai prisireikia išsiaiškinti kokį nors žargoninį žodį žiūriu Urban Dictionary žodyne.
Kai telefonu tenka padiktuoti vardą ar. el. pašto adresą susigriebiu, kad nežinau, tos standartinės telefoninės abėcėlės (a - alpha, c - charlie, l - lima ir pan.) čia įrankis, kuris pavers jūsų tekstą į tą telefoninę abėcėlę (kita nuoroda naudojanti keletą kodavimo į telefoninę abėcėlę sistemų)

Lietuvių kalba

Įvairių terminų teisingumą galima pasitikrinti LR terminų banke. Sakinius iš anglų kalbos į lietuvių galima išversti čia, arba Google translate arba verciu.lt. Dabartinės lietuvių kalbos žodyne galima pasitikrinti kirčiavimą ir apibrėžimus. Tą patį galima padaryti ir Lietuvių kalbos žodyne.

Jeigu kada nors atsidursit prie kompiuterio neturinčio lietuviškos klaviatūros, lietuvišką tekstą galėsite parašyti su Lietraša internetiniame puslapyje ir tą tekstą perkopijuoti į ten, kur norite.

Valstybinė lietuvių kalbos komisija prižiūri įvairių žodynų sąrašą, tad čia rasite įvairių techninių žodynų, vietovardžių ir kitokių žodynų.

Rusų kalba

Analogiškai, jei kada norėsite parašyti rusišką tekstą, arba rusišką tekstą norėsite konvertuoti į latinicą (lotyniškom raidėm parašytą rusišką tekstą) apsilankykite translit svetainėjė.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
man kažkaip labai dažnai vartotinas:

www.google.com/translate_t

:P viesiems gyvenimo atvejams.. nu, gal ne visiems, nes LT kalbos nė kvapo, bet šiaip kai staigiai ko prireikia, tai tikras auksas :P
Zivile sakė…
visai neseniai dirbau su vestuviniu kelioniu agentura. Kurybinis reklamos sprendimas buvo angliska varianta "i do" isversti i tos salies, kur siuloma vykti kalba. Buvo visai ziauru, kai kuryba neraudonuodama prstatinejo tokius variantus kaip "ja delaju":)))
va taip. o paskui jie isverte akis tvirtino, kad vertima patikrino bent keliom programom:)

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai