Horoskopai neatitinka Lietuvos Respublikos įstatymų

Šiandien pasiunčiau laiškutį Delfi redakcijai. Porą gramatikos klaidų įvėliau, "respublika" iš mažosios raidės parašiau, bet tikiuosi esmė suprantama.
From: Linas Jakucionis
To: info et delfi.lt
Subject:Dėl horoskopų skyrelio neatitikimo Lietuvos Respublikos įstatymams

Gerbiama redakcija,

norėjau pranešti, jog jūsų skyrelis "Horoskopai" http://www.delfi.lt/horoscope/ neatitinka Lietuvos Respublikos VISUOMENĖS INFORMAVIMO ĮSTATYMO 4 skyriaus 22 straipsnio 9 punktas teigia:
"[Viešosios informacijos rengėjai, skleidėjai ir jų dalyviai] neturi propaguoti žmonių ar jų grupių antgamtinių, nerealių savybių, paranormalių reiškinių, išskyrus atvejus, kai tokia informacija pateikiama pramogai arba kaip tyrimo objektas. Neturi sudaryti įspūdžio, kad astrologai, chiromantai, ekstrasensai, bioenergetikai gali teikti patarimus dėl ateities, sveikatos, pinigų ir panašiai."

Jūsų skyrelis "Horoskopai" niekur neperspėja skaitytojų, jog horoskopai pateikiami vien pramogai, pateikia niekuo nepagrįstus patarimus ir bando sudaryti įspūdį, jog astrologai gali teikti patarimus dėl ateities, sveikatos ir pinigų.

Įstatymo tekstą galite rasti: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=280918

Tikiuosi, jog šį neatitikimą įstatymams ištaisysite aiškiai perspėdami skaitytojus apie horoskopų pramoginę paskirtį ir apie tai, kad horoskopai su tikrove nieko bendro neturi.

pagarbiai
Linas Jakučionis

Komentarai

scania gti sakė…
Už tokį pažeidimą aš (jei galėčiau) delfi visai uždaryčiau :)
Linas J sakė…
Aš už tai tam tikrą instituciją, kuriai beveik 90% lietuvių save priskiria uždaryčiau už tokius dalykus.
Bitininkas sakė…
Melą - laikau blogiu. Ypač jei užsidirbama apgaudinėjant žmones.
Danguole sakė…
Negalvojau, tu taip skaudžiai reaguoji į tuos horoskopus "neatitinkančius Lietuvos įstatymų":)) O jei giliau pažvelgsi į situaciją Lietuvoje, tai pamatysi, jog šis pažeidimas -tai tik mizeris, palyginus su kitais čia atliekamais darbeliais.
Linas J sakė…
Danguole, aš sutinku, kad tai nedidelis pažeidimas ir vienas toks atvejis - nelabai didelė problema. Tačiau nepamiršk, kad problemų visuomet yra milijonai ir naudojantis principu, jog reikia spręsti tik svarbesnes problemas - mes visi turėtume dabar spręsti tik vieną vienintelę pačią svarbiausią problemą ir tik ją išsprendę imtis kitos problemos.

O kai tokių pažeidimų kaip mano aprašytasis yra šimtai tūkstančių, tai gauname visuomenę, kurioje žmonės tiki prietarais, nemąsto racionaliai ir apskritai kenkia man ar mano draugas įvairiais konkrečiais veiksmais.

Trumpai tariant, problemų yra daug ir išspręsti jas reikia visas, prioritetų skirstymas aišku turi būti taikomas, tačiau, aš pats renkuosi spręsti tas problemas, kurios man rūpi labiausiai ir kurias spręsti man yra įdomiausia.
Danguole sakė…
Nežiūrint į tai, kad tavo idėja šiuo atveju kvepia donkichotizmu, vis viena sveikinu. Idėja -kaip sąvoka -nėra blogai bet kokiu atveju. Ji visuomet turi tam tikrų pranašumų.

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai