Lietuviška paieška

Na, Lietuvoje ko gero sunku su kokia nors Google ar Yahoo paieškos sistema galynėtis, bet lietuviams užsienietiškos paieškos sistemos nepritaikytos.

Ar bandėt kada nors surasti interneto puslapius apie Joną Jonaitį (ar ko jūs ten ieškote tame internete)? Na manau, kad vistiek, ko nors lietuviško ieškojote per google. Galbūt net įvedėte tekstą su lietuviškom raidėm, maždaug tokį kaip "Jonas Jonaitis" (įskaitant kabutes) ir paspaudėte mygtuką ieškot. Man sako, kad tokia paieška suranda 760 puslapių. Nieko, 760 puslapių, pakenčiamai visai, bet ten gi ne viską surado apie Joną Jonaitį, nes tam, kad surastų viską, mums reikia gerokai gudresnės užklausos, maždaug tokios kaip "Jonas Jonaitis" OR "Jono Jonaičio" OR "Jonui Jonaičiui" OR "Joną Jonaitį" OR "Jonu Jonaičiu" OR "Jone Jonaityje" OR "Jonai Jonaiti" (927 rezultatai).

Taigi idėja paprasta - sukurti svetainę su paieškos langeliu, kuri įvestus žodžius išlinksniuotų / išasmenuotų (na paverstų visokiom lietuviško žodžio formomis) ir pateiktų tokią užklausą, atitinkančią Google ar kitai analogiškai paieškos sistemai.

Tokia sistema turėtų būti pakankamai populiari Lietuvoje ir galėtų užsidirbti iš reklamos.

Komentarai

Vilma sakė…
Jonas Jonaitis gali isizeisti uz jo vardo ir pavardes eskalavima :)

reikia sakyt: Vardenis Pavardenis :p

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai