Jau 20 pikselių platesnis ir muzikos paieška per del.icio.us

Naujiena! Mano blogas jau 20 pikselių platesnis.
Šiandien apie valandą sugaišau tvarkydamas automatiniu būdu parsiųstą muziką ir platindamas savo blogą. Praplatintas jis turėtų nuotraukas ir filmukus nebeapkarpytus rodyt, štai iliustracija:

Fight

Čia, tiesa,- nuotrauka iš praėjusio savaitgalio kelionės į Somes salą. Toj saloj paukščiai labai aršūs, kiaušinių pridėję kur papuola ir po to mus, vargšus turistus, atakuoja. O kai turistų neatakuoja, tai tarpusavyj pešasi, nes įniršio nevaldo.

Šiaip naujienos

Oracle'ai nusipirko BEA. O Sun'ai nusipirko MySQL.

Muzika

Dabar naudoju vieną metodą naujai muzikai susirasti. Jeigu teko girdėti, tai yra toks servisas del.icio.us. Ton svetainėn žmonės krauna nuorodas į viską, kas jiems nors kiek įdomu ir prie kiekvienos nuorodos prisega raktinius žodžius (tags). Ir dar pati svetainė automatiškai prilipina keletą automatinių raktinių žodžių. Pvz. visi mp3 failai būna pažymėti raktiniu žodžiu "system:filetype:mp3".

Del.icio.us taip pat leidžia užsiprenumeruoti naujų nuorodų (pagal nurodytus kriterijus) RSS srautus (Delfi turi pakenčiamą paaiškinimą apie tai, kas yra RSS).

Taigi, aš esu užsiprenumeravęs RSS srautą su raktiniais žodžiais
"punk" bei "system:filetype:mp3" ir nurodęs savo RSS programai, kad ji automatiškai parsiųstų visus RSS sraute esančius failus. Tad man tiesiog kartą per savaitę ar mėnesį reikia perklausyti muziką ir ištrinti tą, kuri man neįdomi.

Norėdami pasižaisti, eikite į šį puslapį ir ten įrašykite kitokius raktinius žodžius. Raktinius žodžius reikės atskirti pliusiuku (+). Taip pat kiekvienas iš tų puslapių turi ir nuorodą į atitinkamą RSS srautą, kurį galite užsiprenumeruoti.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai