Laimingo gimtadienio ir brūkšniniai kodai

Iš istorijos galima pasimokyti, kaip dainuoti "laimingo gimtadienio":



Knygos ir jų automatizavimas

Prieš keletą dienų pamačiau Velingtono humanistų asociacijos bibliotekėlę, kuri yra pakankamai įspūdinga ir kurioj aš pats labai mielai kada nors pasiskolinsiu knygų, bet kadangi ta bibliotekėlė (2 knygų spintos) yra nesukatalogizuota, tai sunku ką nors išsirinkti. Beveik apsiėmiau visas knygas surašyti į sąrašiuką ir dėl to šiandie aiškinaus, kaip visa tai automatizuoti.

Visų pirma susiradau keletą interneto svetainių, kurios skirtos knygų kolekcijos tvarkymui ir išsirinkau vieną: www.goodreads.com. Visai patogu, galima skelbti savo knygų sąrašą, knygos pridedamos pakankamai lengvai pagal ISBN numerį arba rankiniu būdu suvedant duomenis. Duomenis galima importuoti arba eksportuoti. Savo knygų sąrašus galima skelbti kitose interneto svetainėse... Na trumpai tariant yra visos galimybės, kurių gali prisireikti moderniam žmogui ar klubui.

Po to pradėjau domėtis ar yra programų, kurios atpažintų brūkšninius kodus nuskanuotuose paveiksliukuose, nes ant knygų atspausdinti brūkšniniai kodai paprastai atitinka knygų ISBN numerius. Pirma išbandyta nemokama programa gocr, tai sugebėjo ir jau buvau bepradedąs trinti rankas, kad štai, puiki idėja - automatizuosiu šį procesą visiškai visiškai. Galvoje jau susisuko algoritmas maždaug toks:
  • nufilmuoti knygas, kad matytųsi jų brūkšniniai kodai
  • perkelti tą filmuką į kompiuterį
  • parašyti nedidelę programėlę, kuri
    • išskaidytų filmuką po vieną kadrą
    • pabandytų kiekvienam kadre ištraukti brūkšninį kodą
    • jeigu kodą rastų jį išsaugotų
  • O toliau jau juoko reikalas, sukraunu visus ISBN numerius į internetą ir man ta svetainė, kurią jau minėjau, automatiškai suranda visus autorius ir knygų pavadinimus.
Puikus visai algoritmas ir su visom tom mano jau turimom programom suprogramuojamas būtų per valandą ar mažiau... Deja kai pabandžiau įgyvendinti tai praktiškai, išaiškėjo, jog nufotografavus brūkšninį kodą fotoaparatu kokybė yra pernelyg prasta ir programa gocr to kodo nesuranda. Vat kaip negerai.

Tai dabar nebežinau, ką daryt. Jeigu kas nors susidūrėt su brūkšninių kodų suradimu nutraukose, parašykit komentarą,

Komentarai

Anonimiškas sakė…
nepaprasčiau būtų pasidomėti barkodų skaitytuvų nuoma? Būtų daug greičiau, nei nuotraukas daryti.
Linas J sakė…
Gal ir paprasčiau, bet koks aš hakeris būčiau, jeigu imčiau mokėti už prietaisus, kuriuos galiu pats emuliuoti? :)

Šiaip cuecat skanerį galima iš Amerikos už 20 USD nusipirkt (įskaitant atsiuntimą).

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai