Nepatikėkit australams lietuviškų patiekalų gamybos

Brangus dienorašti,

savaitgaliui nuskridau Australijon. Kadangi su sulaužytu kojos pirštu esu ne ką greitesnis už vėžlį, tai mačiau nelabai daug - mažai vaikščiojau ir buvau labiau linkęs sėdėti. Gerai, kad turiu draugų ten, kurie privertė mane pamatyti visokių anksčiau Sidnėjuj nematytų dalykėlių.

Kadangi Australijoj buvau firmos Kalėdų vakarienės, tai pakliuvau į ypatingai prašmatnų restoraną, kur maistas buvo pernelyg įmantrus mano skoniui - mėsos mažai, o bulvių iš vis nebuvo. Vat Sigio (brolio) patyrimas irgi analogiškas.

Sekmadienį buvau Sidnėjaus lietuvių klube, sutikau ten kokių 30 - 40 lietuvių ir susidariau įspūdį, kad jie niekad ten nėr buvę patys, nes mums pradėjus valgyti visi klausinėjo ar skanūs bulviniai blynai ir ar skanūs cepelinai. Apie šaltibarščius neklausinėjo, nes akivaizdžiai net iš toli matėsi, jog klaust neverta.

Cold beatroot soup (Oz version)

Dabartinis Sidnėjaus lietuvių klubo virėjas - australas, tad jo šaltibarščiių receptas (kiek sugebėjau reverse engineerinti) - burokėlių tyrė ir šiek tiek pieno. Jeigu koks nors australas jums siūlysis šaltibarščių pagaminti, tai ne tik atsisakykit, bet dar ir ką nors blogo pažadėkite jam padaryti, jeigu jis neatsisakys savo ketinimų.

Viešbučio kambaryje teko susidurti su sukčiais. Viešbučio kambaryje mini bare - litras vandens. Kaina, nebloga - 10 dolerių (20 litų 70 centų pasak šiandienos kurso) ir etiketė ant butelio "Vanduo su šešių skirtingų gėlių esencijom. Be skonio".

Water scam

Komentarai

Vilmis sakė…
buvo didelė lėkštė, su vidury vos matomu patiekalu? :)
Vilma sakė…
:D :D šaltibarščiai gerai atrodo :D :D
kodėl nevalgei? :p
acha, negaliu kaip juokingai....
Vilma sakė…
bet tiesą sakant, zelandiškom sąlygom labai puikius šaltibarščius galima padaryt ;)
Vilmis sakė…
O Liną išmokei juos gaminti ? :)
Vilma sakė…
tikiuosi, jis prisimena :) jeigu ką, galiu receptą pakartot, jei reikia :p
Akvilyte sakė…
o tai koks maistas buvo Australijoje? kas per imantrybes?
Anonimiškas sakė…
va ta „fake“ maisto proga prisimenu, kaip ispanijom gerem Orchata :)) Skonis savsiem kaip morku sulciu su cukrum, tik kad spalva ne oranzine o balta :P tai uz tokius pareiskimus ispanai noreojo mums sprandus nusukt: suprask cia is originalaus augalo, ar kaip ten, tik cia auga :D tai, o apie ka as cia.. pries pora dienu paklausiau vietinio ispano ar vis delto grizes bande morku sultis su cukrum. Bande. Ir kaip? Orchata... ;))

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai