Mums reikia vienos kalbos

Stupid expression
Avinukas (Naujoji Zelandija, 2007)

Štai vėl eilinįsyk pasiskųsiu, kaip nepatogu, kai visas pasaulis kalba skirtingom kalbom.

Į Zelandiją atvažiavo pora draugų lietuvių paturistauti ir ta proga namie organizuoju nedidelį vakarėlį, prisikviečiau draugų lietuvių ir būtų visai smagu, jeigu mano draugės (lietuvės) galėtų savo antras puses (kivius) atsivesti, bet tie neina, mat nelabai jiems smagu, kai visi aplink lietuviškai kalba. O ir mano naujai nuomininkei (anglei) irgi nei šis nei tas, kai aplink visi nesuprantama kalba tauzija, nepaisant to, kad ji nusprendė sudalyvaut.

Pasauliui reikia tik vienos kalbos. Kiek daug problemų išnyktų, kiek daug resursų sutaupytume, kaip paprasta būtų bendrauti.

Komentarai

Vilma sakė…
iš esmės tai negerai darot, kad kalbat lietuviškai. taigi visi mokat angliškai tai ir reikia taip kalbėti, kad žmonės nesijaustų nepatogiai.
asmeniškai dėl panašios priežasties jau porą mėnesių plečiu anglų kalbos žinias, kad kai vasarą keliausiu po UK, man nebūtų nesklandumų :p nes šitą spragą reikia taisyt ir kuo greičiau :)
Anonimiškas sakė…
kai norisi susikelbėt, tai kalba nebekliūtis lieka :)) Užtat reik manyt ne veltui vietinius „kiviais“ vadinat :D ateitų, pradėtų kalbėt su visais, ir lietuviai kaip mėgėjai prie visko prisitaikyt patys angliškai pradėtų kalbėt, net skatint nereikėtų. :P Blogai tik, kai kalba giliai asmeniška ir rimta pasisuka... tada pritrūkusių žodžių pirštais nebeparodysi, tuomet priklauso nuo to kaip labai tave kažkas nori suprast..
Anonimiškas sakė…
Tikrai įdomi idėja. Iš tiesų gal ir visai neblogai būtų, jei visas pasaulis galėtų susikalbėti viena kalba. Bet kartu labai abejoju, ar įmanoma kažkokiu būdu visą pasaulį išmokyti kalbėti lietuviškai, todėl ši idėja neįgyvendinama.
Anonimiškas sakė…
Linai, nebuvo taip blogai. Štai Sarūnas su Šarūne :) kuo puikiausiai susišnekėjo ney ir pačiom asmeniškiausiom temom. Net man pavydas ėmė :)))

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai