Būrelis ir homeopatija

Šią savaitę pradėjau tuo, kad netyčia paskambinau pagalbos telefonu. Labai jau lengvai kišenėje nešiojantis telefoną susispaudo numeris 111. Taigi beeidamas į darbą sulaukiau skambučio iš 111 ir jie klausė ar man viskas gerai ir kad aš jiems jau kelis kartus per 5 minutes paskambinau. Labai jų atsiprašiau.

Antradienį įstojau į Viktorijos universiteto turistų būrelį, būrelyje buvom suskirstyti į keletą grupių ir turėjome kurti klubo marškinėlių dizainą. Mūsų grupės dizainas buvo sudarytas iš mano paveiksliuko idėjos, vienos merginos piešimo (nes aš nemoku piešti) ir dar kito tipo pasiūlyto šūkio. Atrodo mūsų dizainas maždaug taip:


Trečiadienį laipiojau uolomis ir sugebėjau vienu sudėtingu takeliu užlipt. Labai savim didžiuojuos, nes ten reikėjo beveik lubom lipti.

Penktadienį su bendradarbiais ir naujųjų velingtoniečių klubu buvau bare, tik labai anksti visi išsiskirstė.

Graži testuotoja

Darbe pas mus buvo nauja testuotoja pradėjus dirbti pirmadienį. Graži buvo testuotoja, bet trečiadienį nepasirodė darbe. Pasirodo niekam nepranešusi nusprendė eiti dirbti kitai firmai. Labai keista.

Homeopatija

Šiandien kokias 10 minučių džiūgavau mintyse klykaudamas, kažką panašaus - ou jė! Linas - 1, homeopatija - 0.

Trečiadienį vienoj turizmo agentūroj pastebėjau, kad jie pardavinėja homeopatines tabletes "No Jet-lag". Tad aš parašiau gražų laiškutį tos agentūros centriniam skyriuj, kad jų Velingtono skyrius pardavinėja homeopatines tabletes, kurios yra ne ką daugiau nei brangus placebas.

Šiandien gavau atsakymą, kad tas skyrius tai darė savavališkai ir jie ėmėsi veiksmų, kad tai nebepasikartotų.

Jeigu ką, tai homeopatiniai "vaistai" paprastai tebūna, grynas vanduo, su tikimybe, kad "aktyviosios" medžiagos bent 1 molekulė pasitaikys tame vandenyje gal kas 1000-ojoje tabletėje (priklauso nuo paruošimo, kartais gali būti ir kad ta tikimybė dar gerokai mažesnė).

Na, o čia James Randi papasakoja apie homeopatiją (angliškai):

Komentarai

Donna D sakė…
Labas! I linked to you today from Skepchick.

http://skepchick.org/blog/?p=1221

Do you know of any skeptical blogs or groups in Lithuania? I'll be spending the summer there, hoping to improve my Lithuanian language schools.

I love your blog even though I can only read about half of what you write! :-)
Anonimiškas sakė…
:D :D :D
klaidinga manyti. kad homeopatija tik pramanas. is tikro, esama zoliu, kurios tikrai gydo. (nekalbu apie sarlatanus, kurie is to pelnosi, bet yra zmoniu, kurie ismano tuos dalykus ir senoliai taip gydesi. pasidomek indu medicina siek tiek). gydymo poveikis nepasireiskia greitai, nes tai reikalauja laiko. man rodos siek tiek susimovei taip kategoriskai teigdamas. nes yra visada tam tikru islygu
scania gti sakė…
Donna - lietuviai gimsta skeptikais :)
Vilma sakė…
man tai labiausiai patiko piešinėlis :)
Donna D sakė…
I meant "improve my Lithuanian language skills"

I can't write or speak English very well either.
Linas J sakė…
Anonimui: "klaidinga manyti, kad homeopatija ir gydymas žolelėmis yra tas pats dalykas."

Homeopatija neveikia. O štai žolelės, turi aktyvių cheminių medžiagų, kurios veikia.

Gali būti, kad jums, nesidomintiems tokiais dalykais ta terminologija yra klaidinanti ir jūs priskiriate homeopatijai daugiau dalykų, nei tas terminas reiškia.

Pasistengsiu apie tai atskirą įrašą bloge parašyt, kada nors.
Linas J sakė…
Hey Donna, it's so cool that you've found my blog and it's even better to find myself being quoted on the skepchick. :)

Well as for recommendations about skeptical blogs... Unfortunatelly I do not really know many of those...

However, there is a forum www.skeptikas.org and there is also another skeptical site: www.satan.lt

It is actually a good idea to build a directory of skeptical lithuanian blogs. I think I'll try to do that.
Euphorbium sakė…
Apie homeopatijos skiedimo laipsnius žinau, kas įdomiausia, tai kad ant kai kurių homeopatinių preparatų būna pateikti tyrimai, palyginant preparato veiklumą su placebu. Skirtumas būna matomas. Aišku labai retai taip būna.
Linas J sakė…
Euphorbium, reikalas tik tame, kad to efekto normaliai kontroliuojamom sąlygom kiti, nepriklausomi tyrėjai, negali išgauti.

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai