Dar įspūdžiai

Čia, Velingtone, daugiau senų mašinų, nei Dubline ir langus jie čia mėgsta didelius (daug kur įrengti langai per visą sieną). Bais sunku visais šitais laipteliais vaikščiot...

Velingtonas pastatytas ant daug daug pakankamai stačių kalvų, tad mašinos turi važinėti vingiais kol užvažiuoja į viršų. Kad pėstiesiems nereiktų tokių didelių atstumų vaikščiot jie čia daug kur pasidarė tokius pėsčiųjų praėjimus (pedestrian access to kur nors). Kaip jais sunku vaikščiot... mat tai paprastai yra kokie nors labai statūs pakankamai siauri laiptai, kuriais lipi lipi, lipi lipi ir po to užlipi iki tokio aukščio kaip koks 20 aukštis pastatas, o po to vėl turi eiti šaligatviu viršun visas toks pridusęs.

Kažkaip vakar šovė galvon man toks palyginimas, kad Velingtonas man atrodo, kaip truputį sulietuvintas Dublinas pastatytas ant kalvų.

Šiandien berods išsirinkau sau gyvenamąją vietą, netoli nuo klientų (rajonas Thorndon), erdvu, su neypatingai gražiais vaizdais, bet dideliu mediniu balkonu.

Anksčiau galvojau, kad Airija - vienintelė šalis, kur nemokamas vanduo. Pasirodo - ne, Velingtone vanduo irgi nemokamas.

Kadangi jie čia kalnuose kovoja už kiekvieną kvadratinį žemės centimetrą, tai dažnai mašinoms statyti ant kalnų šlaitų yra įrengtos medinės platformos ant pastolių. Kiek vėliau įmesiu nuotrauką šito.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Reiekjo bandyti kur nors Oriental Bay, Roseneath, ant Mount Victoria paieskoti - super vaizdai!. Ar pastebejai, kad Wellington yra labai kompaktiskas, su masina centra is bet kur greit pasieksi.

Cia Irmantas raso, Audros draugas. Su ja, kaip supratau susitiksite greit. As va vel i NZ griztu rugpjucio vidury.
Linas J sakė…
Super! Pastebėjau, kad Velingtonas kompaktiškas, bet butą jau išsirinkau Thorndon'e - iki klientų man bus 5 minutės pėstute. Tad mašiną įsigijęs naudosiu ją tik pramogoms, o ne kelionėms iki darbo :)
welwet sakė…
ot buožė....
:D

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai